Saturday, September 1, 2012

Tentang Reynox

Mengenai Syarikat Reynox :
Syarikat Reynox telah ditubuhkan pada tahun 1998 dan mula untuk melibatkan diri dalam baja organik foliar sejak tahun 2000. Baja organik foliar dirumus di Jerman dan di hasilkan di negeri Kedah Malaysia pada tahun 2002. Syarikat Reynox telah melabur lebih daripada RM700,000.00 dalam bidang ini, seperti Research & Development in Quality", "Source & Purchase Imported Material", "Domestic & Oversea Marketing Strategies", "Germany Fertilizer Technology Transfer" and "Manufacturing Facilities".

Makmal Reynox :
Makmal syarikat terletak di negeri Pulau Pinang, Malaysia. Ia terdiri daripada ahli kimia profesional & teknologi dari Universiti Sains Malaysia. Makmal ini mempunyai pelbagai ujian makmal yang serba lengkap dan khusus dalam perkhidmatan analitikal baja pertanian selama lebih daripada 20 tahun pengalaman. Ia telah banyak diiktiraf di bawah SAMM Malaysia ISO / IEC akreditasi 17025, yang juga memenuhi keperluan yang berkaitan EN 45001 & ISO 9000 standard untuk layak baja kami di peringkat antarabangsa.

Produk Reynox:
Reynox - Baja organik foliar terlibat dalam dua peringkat pembangunan:

1) Sepenuhnya diimport produk pada tahun 2000 & 2001.
2) Fully Self-Pembuatan produk sejak tahun 2002.

Pada tahun 2005, pasaran menandakan Baja Organik kami Reynox foliar sebagai "Produk Berkualiti 5-Bintang " yang telah mencapai "Jualan No.1 Terbaik"  baja jenis organik foliar di Malaysia, terutama di pasaran penanaman padi: Kedah, Perlis, Kelantan , Terengganu & Sabah.

100% Bahan Import:
Syarikat Reynox telah memutuskan untuk membeli 100% import bahan-bahan untuk menghasilkan produk berteknologi tinggi agar kualiti baja organik foliar memiliki prestasi yang lebih baik. Kami mempunyai inisiatif yang kuat untuk meneruskan penyelidikan & pembangunan untuk memperbaiki kualiti yang lebih baik pada masa akan datang. Ini adalah untuk memastikan produk kami mampu memberi manfaat kepada pengguna Reynox dalam jumlah kos & persaingan pasaran. 


Produk baja organik Reynox diperbuat daripada pelbagai nutrien yang diperlukan oleh semua jenis tanaman dalam diet yang sangat seimbang. Sememangnya pelaburan yang amat bermakna dengan memilih baja organik Reynox ini bagi meningkatkan hasil dan kualiti tanaman agar memperolehi keuntungan berlipat kali ganda.


Faedah Dan Keistimewaan Baja Reynox :

  • Baja majmuk cecair yang terunggul di Asia = Komposisi elemen lengkap dan seimbang 
  • Kandungan khasiat tumbuhan yang canggih = Rumusan ionik siap sedia di guna 
  • Tumbesaran tanaman seragam dan sempurna = Rintang penyakit dan kemarau tinggi 
  • Hasil tanaman tinggi dan menguntungkan = Buah banyak, bernas, berat dan berkualiti 
  • Produk buatan Malaysia bermutu tinggi = Hasil formula dan teknologi German
  • Boleh di gunakan untuk pelbagai jenis tanaman utama = Penjimatan kos yang efektif
  • Di iktiraf oleh pihak Jabatan Pertanian dan MARDI
  • Baja pilihan utama bagi mereka yang menceburi bidang pertanian secara organik
  • Telah ramai yang menggunakannya serta mengesyorkan kepada kawan-kawan mereka kerana terbukti berkesan melipat gandakan hasil keuntungan mereka.